Generaal Middendorp steunt atleten Invictus Games

Gepubliceerd op: 29-8-2017

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp trainde vandaag mee met de Nederlanders die deelnemers aan de Invictus Games in Canada.

Afbeelding verwijderdCommandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp speelt een potje rolstoelbasketbal mee (afb.)

De ploeg, die daar van 23 tot 30 september aan de start verschijnt, bestaat uit 29 sporters die tijdens de uitvoering van hun werk lichamelijk of mentaal gewond zijn geraakt. De centrale trainingen hebben plaats op het Militair revalidatie Centrum in Doorn.

Rolstoelbasketbal
Met zijn verrassingsbezoek wilde de CDS laten zien dat deze (oud-)militairen niet zijn vergeten. Hij deed actief mee aan rolstoelbasketbal en boogschieten. Aan de Invictus Games doen de komende editie 550 sporters uit 17 landen mee. Ze komen uit op 12 onderdelen.

Rolstoelbasketbal, waarmee Nederland naar verwachting hoge ogen gooit, en rolstoeltennis zijn daar voorbeelden van. “Vorig jaar was ik bij het team dat in Orlando heeft meegedaan en dat vond ik bijzonder. Ik voel me zeer betrokken bij deze spelen, bij u en uw achterban”, liet Middendorp weten.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief