Minister-president zet deelnemers Invictus Games in de spotlights

Gepubliceerd op: 6-12-2017

Premier Mark Rutte ontving vandaag de Nederlandse deelnemers aan de Invictus Games 2017. Dit internationale sportevenement is voor gewond geraakte militairen. Nederland deed mee met een team van 29 mannen en vrouwen.

Afbeelding verwijderdPremier Rutte overhandigt de sporters een medaille (afb)

Rutte zei dat er alle reden is om de sporters nog eens in de spotlights te zetten in Den Haag: “Met 26 medailles, waarvan 15 gouden, kan het Dutch Invictus Games Team terugkijken op zeer geslaagde Invictus Games Toronto 2017.” Hij roemde hun kracht, gedrevenheid en motivatie om ondanks grote tegenslag door te gaan met hun leven. “Jullie zijn een voorbeeld voor vele anderen.”

Rondleiding
Rutte ontving de sporters op het ministerie van Algemene Zaken. Even daarvoor kregen zij van een aantal Kamerleden een rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer.

De sporters deden mee aan de 3e editie van van de Invictus Games. Dit evenement is voor (oud-)militairen die tijdens de dienst of in een privésituatie psychisch- of lichamelijk gewond raakten. De games zijn een initiatief van de Britse prins Harry. Volgend jaar vinden de Invictus Games plaats in Sydney, Australië.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief