Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Chirurgisch team voor Amerikaanse hospitaal

Geplaatst op: 6-1-2018

Defensie levert dit jaar chirurgische teams voor het Amerikaanse Role 2 hospitaal op Airbase Al Asad bij Bagdad in Irak. Dat gebeurt via het Instituut samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen (IDR). De eerste ploeg vertrok gisteren van Schiphol naar het Midden-Oosten voor een periode van 2,5 maand.

Irak - chirurgisch team jan18Militaire chirurgen aan het werk in de operatiekamer (afb)

Het team bestaat uit 2 chirurgen, een anesthesist, een anesthesiemedewerker, 2 operatiekamerassistenten, een Intensive Care / Spoedeisende hulp-verpleegkundige, een Intensive care-verpleegkundige, 1 Röntgenlaborant en een hoofd Inwendige Dienst. Op 3 maart 2018 vertrekt het 2e team naar Irak.

Hoog gekwalificeerd medisch personeel
Een Role 2-hospitaal is een ziekenhuis met chirurgische en beperkte intensive care-capaciteit. Een role 3-ziekenhuis is een veldhospitaal met meer medisch specialisten.

Het IDR, een onderdeel van de Defensie Gezondheidszorgorganisatie (DGO), coördineert de samenwerking van Defensie met civiele ziekenhuizen. Hiermee verzekert Defensie zich van inzetbaar en hoog gekwalificeerd medisch specialistisch personeel dat tijdens missies is in te zetten.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!