Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Oud-defensieminister Hennis als reservist aangesteld bij de marine

Geplaatst op: 20-1-2018

Jeanine Hennis-Plasschaert, oud-minister van Defensie, gaat bij de marine. De 45-jarige VVD-politica is aangesteld als reservist, zo meldt het Noordhollands Dagblad. In de rang van kapitein-luitenant ter zee speciale diensten kan zij worden ingezet als staffunctionaris tijdens oefeningen van de Netherlands Maritime Force. 

Hennis portret 22 okt16,,Defensie streeft naar een reservistenbestand dat breed genoeg is om piekbelastingen op te vangen of om incidenteel gebruik te kunnen maken van specialistische kennis’’, zegt marinewoordvoerder Karen Loos. ,,De aanstelling van Hennis past in deze categorie.’’

Reservisten waren voorheen veelal oud-militairen, maar steeds vaker worden burgers zonder militaire achtergrond ingezet. Zo ook Hennis. Marc de Natris, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren, is blij met Hennis’ aanstelling .

Goede officier,,Marineofficieren zijn koopman, krijger en diplomaat. We weten dat ze een goede koopman en diplomaat is. Krijger - militair - is zij nog niet, maar ik heb begrepen dat ze alle modules daarvoor zal doorlopen en ben ervan overtuigd dat ze een goede marineofficier zal zijn’’, zegt hij tegen de krant.

De Natris vindt dat de politica, die als minister regelmatig sprak over het belang van reservisten, nu zelf ‘het goede voorbeeld’ geeft. Volgens Loos ervaart de marine al jaren de schaarste op de arbeidsmarkt bij het invullen van technische functies. De verwachting is dat dit in de toekomst toeneemt. 

Bron : ad.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!