Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Herdenking Holocaust bij Auschwitzmonument

Geplaatst op: 28-1-2018

Onder anderen premier Mark Rutte, waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen en schrijfster Jessica Durlacher herdenken zondag de Holocaust.

Nationale Holocaust Herdenking jan18Zij staan in het Wertheimpark stil bij de volkerenmoord op joden, Sinti en Roma en andere groepen die de nazi's tijdens Tweede Wereldoorlog als minderwaardig beschouwden.

De Nationale Holocaust Herdenking heeft dit jaar als thema verzet. Rutte houdt een toespraak, waarna hij samen met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een krans legt bij het Auschwitzmonument.

De plechtigheid in Amsterdam begint om 10.50 uur met een stille tocht van het stadhuis naar het Wertheimpark. De herdenking begint daar om 11.30 uur en is live te volgen op NPO 1.

De door het Nederlands Auschwitz Comité georganiseerde herdenking sluit jaarlijks op de laatste zondag van januari alle activiteiten ter nagedachtenis aan de Holocaust af. Die vinden meestal plaats rond 27 januari, de dag waarop Russische soldaten in 1945 vernietigingskamp Auschwitz bevrijdden. Sinds 2005 geldt die dag als internationale herdenkingsdag voor de Holocaust.

Bron : parool.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!