Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

OM eist 1 jaar cel tegen KMar-medewerker

Geplaatst op: 30-1-2018

Het Openbaar Ministerie heeft 1 jaar cel geëist tegen de 53-jarige Peter de V. De man was medewerker van de Koninklijke Marechaussee en zou gevoelige informatie hebben gelekt naar de groep rond de geliquideerde crimineel Gwenette Martha.

In de auto van Chahid Yakhlaf die op oudejaarsavond 2015 werd doodgeschoten, werd informatie ontdekt uit een systeem van de KMar.

32 keer informatie opgevraagd
De V. werkte tussen november 2013 en september 2015 op Schiphol in de functie van opsporingsambtenaar als ICT’er. Uit onderzoek is gebleken dat de man in die tijd 32 bevragingen in een computersysteem heeft gedaan. Het opvragen van die informatie was volgens het Openbaar Ministerie niet passend bij de aard van de werkzaamheden van de man. Peter de V. maakte foto’s van de schermen waarop de informatie stond. Vervolgens printte hij die uit.

Ernstig bedreigd
De verdachte werd maandenlang geobserveerd en afgeluisterd. Volgens de officier van justitie heeft de man bekend dat hij de informatie uit het KMar-systeem heeft gelekt naar derden. Hij zou dat hebben gedaan, omdat hij naar eigen zeggen ernstig werd bedreigd. De V. zou geen geld hebben ontvangen voor de verstrekte informatie. Hij heeft ook niet verteld aan wie hij de gelekte informatie heeft doorgespeeld.

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem doet op 12 februari uitspraak.

Bron : Crimesite.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!