Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Services Training programma (EUPST II)

Geplaatst op: 25-3-2018

Binnen dit programma, dat bestaat uit vele deelprojecten, draait een project in diverse Afrikaanse landen met als doel Afrikaanse Politiemensen op te leiden om hun taken nog beter uit te kunnen voeren in Civiele Crisis Management Missiesover de gehele wereld. 

EUPST II 2015-2018 mrt18Dit Afrika project wordt geleid  Door twee zeer gedreven marechaussees die beiden hun werkplek binnen het OTC hebben. Paola Lauwerijssen als project manager en Renaldo Ishaak alshoofdtrainer. Beide collega’s hebben samen met politie trainers uit Duitsland, Portugal, Engeland, Spanje en Frankrijk een mentor course ontwikkeld passend binnen het Mentoring, Monitoring, Advising and Training concept (MMA&T) van de EU.

Deze specifieke training is ontwikkeld voor de Frans, Engels en Portugees sprekende landen in Afrika. Dit alles op uitdrukkelijk verzoek van de Europese Commissie die het EUPST II programma met miljoenen euro’s ondersteunt.

Van dat geld worden naast deze mentor courses ook grote (politie)trainingen, oefeningen en academische conferenties georganiseerd waarbij alle 28 lidstaten van de Europese Unie betrokken zijn en evenzoveel Non European Police Forces hun mensen laten trainen en opleiden.

Inmiddels hebben ruim 2000 collega’s de weg naar die trainingen gevonden en met goed gevolg afgelegd. De oefening Lowlands Grenade 2016 in Weeze Duitsland, georganiseerd door het Oefenbureau van het OTC, is daar een mooi voorbeeld van. Door het succes van die oefening, waarbij veel expertise en capaciteit van het OTC is ingezet, wordt nu hard gewerkt door de club van majoor Kim Moerman en het IBT bureau om in september/oktober 2018 dat huzarenstukje te herhalen. 

Lees het gehele artikel in Rond het Square, maart 2018

Bron : OCTKMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!