Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Kazerne Schiphol vol: marechaussees naar hotel!!

Geplaatst op: 6-4-2018

De kazerne van de marechaussee op Schiphol zit overvol. Marechaussees die elders uit het land op de luchthaven te werk worden gesteld, moeten maar zelf een hotelkamer zien te regelen.

aankomsthal twee kmar m/v aug17Voorzitter Sven Schuitema van de marechausseevereniging vreest dat door dit beleid het voor deze defensietak nog lastiger wordt om personeel vast te houden. „Dit soort maatregelen werk in elk geval uitstroom bevorderend.”

Op Schiphol werd in 2013 de Koningin Máximakazerne geopend. Toen werkten 1800 marechaussees op de luchthaven. Het grootste deel woont in de regio, maar er zijn ook 350 kamers voor manschappen die van ver komen. Inmiddels is het personeelsbestand uitgebreid. Bovendien worden de kamers nu ook bezet door militairen die eerst gebruik maakten van de inmiddels gesloten Marinekazerne Amsterdam en door cursisten.

„Door capaciteitsgebrek op Schiphol worden er marechaussees tegen wil en dank verplaatst vanuit Limburg, Groningen en andere plaatsen. Dit is al een belasting voor de privélevens van deze mensen en nu is een kamer in de kazerne ook niet meer vanzelfsprekend. Marechaussees zijn nu aangewezen op hotelfaciliteiten in de buurt. Ze moeten zelf een hotelkamer zoeken, boeken en vooruit betalen. Alsof marechaussees beschikken over een riant salaris”, benadrukt Schuitema.

De leiding heeft de marechausseevereniging laten weten dat de kazerne langs de A4 van Defensie is en niet exclusief beschikbaar is voor marechaussees.

Bron : haarlemsdagblad.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!