Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Uitgelote militairen mogen alsnog meedoen aan Nijmeegse Vierdaagse

Geplaatst op: 17-4-2018

Alle 160 Nederlandse militairen die waren uitgeloot voor deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse, mogen alsnog meedoen. Ook andere mensen die werden uitgeloot kunnen zich nog eens inschrijven.

vierdaagse 2014In totaal mogen aan de Vierdaagse 47.000 mensen meedoen. Voor militairen uit binnen- en buitenland zijn 6000 startbewijzen beschikbaar. Omdat zich dit jaar voor het eerst te veel Nederlandse militairen hadden ingeschreven, werden er aanvankelijk 160 uitgeloot. Nu blijkt dat meer dan 200 militairen niet hebben betaald voor hun inschrijving, kunnen degenen die uitgeloot zijn alsnog deelnemen aan het wandelevenement in juli.

De Nijmeegse Vierdaagse begon 102 jaar geleden als een militaire mars. De militairen lopen alle vier de dagen 40 kilometer met een bepakking van 10 kilo.

Boos
Sommige militairen waren boos toen ze hoorden dat ze niet mochten meedoen. "Na 19 jaar uitgeloot voor de Vierdaagse van Nijmegen. Als militair ben je niet meer welkom. Van oudsher een militaire mars. Hoe is het mogelijk", schreef een van hen vorige maand op Facebook.

Ook voor andere lopers komen weer plekken beschikbaar. Sommige deelnemers hebben niet betaald, anderen hebben hun inschrijving geannuleerd. Er zijn voor hen nog 1744 plekken over.

Mensen die werden uitgeloot, krijgen een e-mail van de organisatie. De herinschrijving is volgende week maandag, meldt Omroep Gelderland.

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!