Koninklijke onderscheiding Jan Doppenberg

Gepubliceerd op: 28-4-2018

Op donderdag 26 heeft Burgemeester Cornelis Visser van Katwijk een Koninklijke Onderscheiding,
Lid in Orde van 
Oranje Nassau uitgereikt aan : 

Jan Doppenberg, Kapitein b.d. Koninklijke Marechaussee'

Afbeelding verwijderd

Decorandus (70), begunstiger van de Stichting Marechaussee Contact, tot zijn functioneel leeftijdsontslag in 2002 werkzaam geweest bij de Koninklijke Marechaussee in de rang van kapitein, ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

2000 - 2005voorzitter van de Oranjevereniging Katwijk aan zee. Organisatie van de vieringen van Koninginnedag, met name in 2000, het jaar dat de Koninklijke familie Katwijk bezocht (8 uur per week)

2005 - 2006bestuurslid van de Stichting Monument omgekomen Katwijkse zeelieden te Katwijk. Organisatie van de kerkdienst ter gelegenheid van de onthulling van het monument

2006 - hedenvoorzitter (2006-2016) van en vrijwilliger bij het Christelijk Gemengd Koor Immanuel te Katwijk (95 leden). Organisatie optredens voor goede doelen en een jaarlijkse zangmiddag voor ouderen. Sponsorwerving (8 uur per week)

2007 - 2009lid van de werkgroep Katwijk-Siegen van de gemeente Katwijk. Organisatie viering van het 45-jarig jubileum van de stedenband. Omzetten van de partnerschapsovereenkomst van Rijnsburg naar Katwijk na de fusie (5 uur per maand)

2008-2013lid van de Klankbordgroep Dodenherdenking te Katwijk. Ceremoniemeester bij de kranslegging bij het oorlogsmonument (20 uur per jaar)

2010-2012vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee. Commissie Geldwerving ten behoeve van de restauratie van de Oude Kerk. Organisatie actiedagen en sponsortocht (20 uur per week)

Het Bestuur van de SMC feliciteert Jan Doppenberg met zijn benoeming.

Een Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief