Hond kilometers achter trike aan gesleept

Gepubliceerd op: 10-5-2018

Hoogerheide - Agenten hebben samen met omstanders en collega’s van de Koninklijke Marechaussee een 58-jarige man uit Hoogerheide opgepakt. De man reed, onder invloed van alcohol, kilometers lang met een hond achter zijn trike gebonden door Hoogerheide.

De meldkamer kreeg op zondag 6 mei rond 22.00 uur een melding binnen dat de verdachte met het dier rondreed. Vermoedelijk was hij vanaf de Antwerpsestaatweg in Bergen op Zoom binnendoor naar Hoogerheide gereden op zijn trike. Achter die trike had hij zijn hond vastgebonden. Omstanders spraken de man aan op zijn gedrag, maar dat had geen effect. Uiteindelijk hebben omstanders hem omsingeld op de kruising Groeneweg/ Langesteen en kon hij worden aangehouden.

Dierenarts
De hond is in beslag genomen en naar een dierenarts gebracht. De man zou tijdens zijn rit nog twee auto’s beschadigd hebben. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. De trike is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed, overtreding van de dierenwelzijnswet en het verlaten van een plaats ongeval.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief