Grote controle langs Duitse grens

Gepubliceerd op: 19-5-2018

Nederland - De bestrijding van de criminaliteit en mobiel banditisme en het vergroten van de verkeersveiligheid langs de grens tussen Nederland en Duitsland. 

Dat was een paar van de doelen van een omvangrijke internationale controle die van donderdag 17 op vrijdag 18 mei 2018 plaatsvond. Van Groningen tot Aken en in het achterland aan beide zijden van de grens kwamen politiemensen, KMAR en diverse opsporingspartners in actie. Aan deze controle werd aan Nederlandse kant deelgenomen door de Koninklijke Afbeelding verwijderdMarechaussee, de Douane en de Nationale Politie. Aan Duitse kant werkten de Bundespolizei, de Zoll (douane) en de politiekorpsen van de bondslanden Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Rheindland-Pfalz, alsmede het kenniscentrum voor vaartuigcriminaliteit in Konstanz mee. Tegelijkertijd werd ook in Polen een controle uitgevoerd.

Controle vrachtauto
Het zwaartepunt van deze controle op de bestrijding van de criminaliteit lag naast het mobiel banditisme bij verdovende middelen, vreemdelingenwetgeving en mensenhandel en het verhinderen van het illegaal inreizen. Ook werd er gecontroleerd op autodiefstallen. Voor het vergroten van de verkeersveiligheid werd gecontroleerd op verkeersdelicten, zoals rijden onder invloed van alcohol/drugs en overtredingen rond. rijbewijs- of kentekendocumenten. Door controles aan de grens op de grote verkeeraders en controles in het achterland aan beide zijden van de grens werd een grote pakkans bereikt.

Bij de politie in Osnabrück was een coördinatieteam actief, bestaande uit vertegenwoordigers van de deelnemende opsporingsinstanties. Dit team coördineerden (waar nodig) de samenwerking en verzorgden de contacten tussen de verschillende opsporingsinstanties. De samenwerking tussen de deelnemende instanties was erg effectief.

De resultaten van deze controle waren als volgt:

Gecontroleerde voertuigen/vliegtuigen/treinen/schepen: 2909

Lees het gehele artikel op de website van politie.nl

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief