Koninklijke Fokker nu VIP-vliegtuig in Australië

Gepubliceerd op: 25-5-2018

BRISBANE - De PH-KBX, het voormalige regeringsvliegtuig, is begonnen aan haar tweede leven. Het toestel, waar ook het koningshuis regelmatig gebruik van maakte, doet vanaf nu dienst als VIP-toestel bij Alliance Airlines in Australië.

Afbeelding verwijderdDe Nederlandse overheid nam in 2017 afscheid van het luxe vliegtuig, dat in 2019 wordt vervangen door een Boeing 737BBJ, de PH-GOV. De PH-KBX werd verkocht naar de Australische luchtvaartmaatschappij Alliance Airlines en voerde onlangs haar eerste vluchten uit aan de andere kant van de wereld.

Alliance Airlines beschikte al over een aanzienlijke vloot Fokker 50’s, Fokker 70’s en Fokker 100’s, maar heeft met de voormalige PH-KBX nu ook een luxeproduct in huis.

Het vliegtuig, dat de registratie VH-KBX voert, wordt nu aangeboden voor VIP-reizen in Australië. Alliance Airlines nam vorige week een clubje Australische journalisten mee om het toestel te testen. Het bedrijf hoopt daardoor extra aandacht te genereren voor het bijzondere vliegtuig.

In het verleden haalde Alliance Airlines al Fokkers vanuit de hele wereld naar Australië, waardoor het bedrijf met 39 toestellen nu de grootste Fokker-gebruiker is.

Bron : luchtvaartnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief