Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Weer even contact met thuis(front)

Geplaatst op: 29-5-2018

Even was er zaterdag contact tussen thuisfront en uitgezonden militairen. Het gebeurde in Hart van Holland in Nijkerk tijdens het evenement 'We@Home'. Daarop kwamen meer dan 1.000 familieleden, vrienden en bekenden van uitgezonden Defensiemedewerkers af. Doel van de dag was met lotgenoten in contact komen om verhalen en ervaringen te delen.

EO-presentator Tom Herlaar opende de bijeenkomst door Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen te interviewen. Via videoteleconferencing werd contact gelegd met de eFP-missie in Litouwen, Zr. Ms. Karel Doorman op de Middellandse Zee (terugkomend uit Operatie Sea Guardian) en met Minusma in Gao in Mali.

Activiteiten
Het thuisfront werd een leuke dag aangeboden met tal van activiteiten: een kinderkermis, Serious Gaming, de flightsimulator van de F-16 en de F-35, optredens van Brace (inclusief een workshop zingen met de kinderen) en Thomas Berge, Eef van Akker met het Dansorkest van de Marinierskapel en een optreden van de First Showband. Tal van stands boden lekkere hapjes aan.

De dag was mogelijk dankzij de inzet van veel vrijwilligers. De thuisfrontorganisatie kijkt daarom met genoegen terug op een bijzonder geslaagd evenement.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!