Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Marechaussee zoekt naar 5 zakken gevaarlijk schoonmaakmiddel na vernieling vrachtwagen

Geplaatst op: 30-5-2018

De Koninklijke Marechaussee in Maastricht is op zoek naar 5 zakken met het middel BONDERITE M-AC-950 PHOSFATE. De zakken zijn uit een rijdende vrachtwagen gegooid op de rijksweg A2 tussen parkeerplaats “Partiel” en de heuvel Kruisberg. 

Eritreers in vrachtauto mei18Het gaat om witte zakken van 25 kilo met een poederachtige substantie die bij aanraking met vloeistof zeer gevaarlijke dampen veroorzaakt. De vinder(s) van de zakken kunnen contact opnemen met de Koninklijke Marechaussee op telefoonnummer: 0800-1814.

Woensdagochtend maakt een Nederlandse vrachtwagenchauffeur via 112 melding van zijn vermoeden dat er verstekelingen in zijn vrachtwagen zaten. De in de oplegger aanwezige verstekelingen hebben het zeil van de laadruimte kapot gesneden en hebben lading uit de vrachtwagen, waaronder de eerder genoemde zakken, op de weg gegooid. Ter hoogte van de marechausseebrigade bij Maastricht Aachen Airport heeft hij zijn vrachtwagen stilgezet. De verstekelingen zijn door het gat in de laadruimte uit de oplegger gekropen en zijn gevlucht. Enkele minuten later zijn zij door de Marechaussee aangetroffen.

Het gaat om 5 mannen in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, vermoedelijk van Eritrese nationaliteit. Ze zijn alle 5 aangehouden in verband met vernieling van de vrachtwagen en de lading.

Bron : kmar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!