Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Fokkens onderzoekt liefdesaffaire OM

Geplaatst op: 3-6-2018

Het Openbaar Ministerie (OM) laat onafhankelijk onderzoek doen naar de relatie tussen twee van zijn topmensen. De voormalig procureur-generaal bij de Hoge Raad, Jan Watse Fokkens, leidt de commissie die onderzoekt of sprake is geweest van integriteitsschendingen in de top van het OM.

Nimwegen, Marc van portret jun18Recente publicaties in NRC over een affaire tussen de hoofdofficier van justitie in Rotterdam, Marc van Nimwegen (foto), en de hoofdofficier van het Functioneel Parket, Marianne Bloos, vormen de aanleiding tot het onderzoek.

Volgens het OM wordt onder meer de besluitvorming onderzocht rond de benoeming van toenmalig procureur-generaal Van Nimwegen tot hoofdofficier van justitie in Rotterdam in 2014. Bekeken wordt of in NRC verwoorde spanningen binnen het OM rondom de relatie tussen hem en Bloos daarop van invloed waren. Ook wordt onderzocht hoe het College van procureurs-generaal is omgegaan met meldingen over die relatie tot aan het voorjaar 2016, toen de relatie formeel werd gemeld.

Behalve Fokkens maken ook Tineke Cleiren (hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de universiteit Leiden) en Hans de Doelder (emeritus hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) deel uit van de onderzoekscommissie.

Bron : dagblad101.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!