Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Adviseren aan de top

Geplaatst op: 4-6-2018

‘Afghanen boeken snel vooruitgang’ Ze zijn maar met een kleine club, maar adviseren Afghaanse veiligheidsdiensten op hoog niveau.

Marar-e-Sharif jun1810 Nederlanders werken op het hoofdkwartier in Kabul en Kabul Afghanistan International Airport (KAIA) voor missie Resolute Support. Het uitvoeren van hun plannen gebeurt onder meer in Mazar-e-Sharif, waar de resterende 90 Nederlanders zitten. Doel is een professioneel, zelfstandig werkend veiligheidsapparaat.

Onder werktijd zien ze elkaar nauwelijks. Pas bij het diner zitten de enige 2 Nederlanders op KAIA aan 1 tafel. Beide adviseurs werken op verschillende afdelingen van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. “Met collega’s uit 38 landen”, vertelt majoor Stefan. Een paar keer per week ontmoet hij zijn Afghaanse counterparts. “Op dit moment werken we toe naar de verkiezingen in oktober. Die moeten veilig verlopen.”

39 landen werken mee aan de Resolute Support. Nederland levert 100 Nederlanders aan de NAVO-missie. Ongeveer 10 daarvan werken in de hoofdstad Kabul.

Lees het gehele artikel in de Defensiekrant.

Bron : defensiekrant


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!