Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Nieuwe lichting militairen naar Litouwen

Geplaatst op: 19-7-2018

DEN HAAG - Zeventig militairen vertrokken woensdag om 09.00 uur vanaf vliegveld Eindhoven naar Litouwen. Zij vormen het laatste deel van een nieuwe rotatie van in totaal 250 manschappen van de landmacht die gelegerd zijn in de Baltische staat. De uitzending duurt een half jaar.

Litouwen NL militairen Litouwen aug17De militairen maken deel uit van een vooruitgeschoven NAVO-macht. Ook in Estland, Letland en Polen zijn extra militairen van het bondgenootschap gestationeerd. Dat is vooral bedoeld om deze landen gerust te stellen met het oog op de dreiging uit Rusland.

Nederlandse militairen dragen sinds begin vorig jaar bij aan de multinationale troepenmacht van de NAVO in Litouwen. Het kabinet besloot vorige maand „zolang Rusland zijn huidige opstelling handhaaft” deze uitzending te verlengen tot eind 2020.

De militairen verblijven in Rukla en staan onder Duitse leiding. Verder zijn er nog militairen uit Tsjechië, Luxemburg, België en IJsland gelegerd. Sinds de Russische annexatie van de Krim en de inmenging in het conflict in Oost-Oekraïne in 2014 is de relatie tussen de NAVO en Moskou sterk verslechterd.

Bron : telegraaf.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!