Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Prins Harry ontmoet Nederlands Invictus-team

Geplaatst op: 25-7-2018

De Britse prins Harry heeft gisteren in Amsterdam uitgebreid met het Nederlandse Invictus Games-team gesproken. De sporters nemen in oktober in het Australische Sydney deel aan de internationale spelen voor gewonde militairen. De prins, die zelf in Afghanistan diende, is initiatiefnemer van de Invictus Games.

Harry prins InvGames jul18Hij herkende met zichtbaar genoegen enkele teamleden van de laatste spelen in Toronto, onder wie rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen.

De hertog van Sussex zei deelnemen belangrijker te vinden dan winnen. “Het gaat om het herstel van de atleten. De Invictus Games zelf zijn daaraan ondergeschikt. Dat geldt ook voor het winnen van wedstrijden.”

Boodschap
De prins vroeg plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen deze boodschap uit te dragen aan de landen en teams die in 2020 deelnemen aan de spelen. Die vinden dan namelijk plaats in Nederland.

Prins Harry is in het land voor een internationale aidsconferentie, maar trok tijd uit om van gedachten te wisselen met delegaties van succesvolle jongeren.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!