Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Grote staking Schiphol-beveiligers van de baan

Geplaatst op: 4-9-2018

Vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben een akkoord bereikt met de werkgevers van de beveiligers op Schiphol. De grootschalige staking die gepland was voor volgende week is daarmee van de baan.

De bonden hebben onder meer afspraken gemaakt over het verlagen van de werkdruk en het verkorten van de werkdagen.

Schiphol platform sep18Foto: ANP

Ook krijgen de beveiligers dit jaar nog een eenmalige loonsverhoging van 700 euro, en nog eens 5 procent extra, verspreid over 2019 en 2020.

De nieuwe cao geldt alleen voor de beveiligers die op Schiphol werken, en die in dienst zijn van G4S Aviation Security, Securitas en I-Sec. Voor de andere 30.000 beveiligers die onder de landelijke cao Particuliere Beveiliging vallen, is nog geen akkoord bereikt.

Grote staking is voorkomen
De aangekondigde staking van 4 september was een doorn in het oog voor Schiphol. De luchthaven spande dinsdag nog een kort geding aan om de staking te voorkomen. Door de staking zouden 600 vluchten en 200.000 passagiers worden geraakt.

De afgelopen weken hebben beveiligers meerdere werkonderbrekingen gehouden. Beveiligers op Schiphol hielden al enige tijd vijf keer op een dag korte werkonderbrekingen van een kwartier.

Ook bij de Vrije Universiteit Amsterdam, het ministerie van Defensie en geneesmiddelenbedrijf MSD in Oss werden eerder korte werkonderbrekingen gehouden.

Bron : nu.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!