Maatwerk voor collega's in het buitenland

Gepubliceerd op: 8-12-2018

Elk jaar pakken 800 militairen hun boeltje om 3 jaar een functie in het buitenland te doen. En daar komt heel wat bij kijken. Verhuist het gezin mee of niet? Om alles in goede banen te leiden, helpt het DienstenCentrum Internationale Ondersteuning Defensie (DCIOD) bij het regelen van de verhuizing, het verblijf én de terugkeer.

Slechts 1 maand nadat overste Arthur Dalmijn weer voet op Nederlandse bodem zette, verhuisde hij voor een nieuwe functie naar Estland. Zo zat hij op missie in Afghanistan, zo zat hij in Tallinn, waar hij als plaatsvervangend hoofd Legal Branch bij de NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence werd geplaatst. Een verhuizing waarmee zijn zoontje van 5 een stuk minder moeite had dan 7 maanden op uitzending. “Doordat het kort heen en weer vliegen is, kan ik hem om het weekend zien en in de schoolvakanties kan hij bijvoorbeeld bij mij langskomen. Zo verandert er voor hem niet zoveel.”

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

Broodje speciaal
Zo’n 2.300 defensiemedewerkers werken op dit moment in het buitenland samen met 1.465 gezinsleden. Die vallen allemaal onder de zorg van de DCIOD. “Waar een gezin bijvoorbeeld tegenaan loopt, is het vinden van een nieuwe school. Daarvoor maken we het aanbod inzichtelijk”, vertelt overste Freek Spruijt, commandant van het DCIOD. “En we helpen bij het zoeken naar een woning en regelen tijdelijke opslag van de verhuisboedel. Daarnaast werken we samen met Global Connection, een bedrijf dat partners helpt sneller hun draai te vinden. Zij denken bijvoorbeeld mee met de mogelijkheden om te werken, thuis te blijven of vrijwilligerswerk te doen.”

lees meer in de defensiekrant 

Bron : magazines.defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief