Kort geding tegen Defensie gehouden

Gepubliceerd op: 12-12-2018

De defensiebonden ACOM, AFMP, MARVER en VBM hebben de werkgever Defensie voor de rechter in Den Haag gedaagd. Het kort geding vond plaats op maandag 10 december 2018.

Onder de vlag ‘Actie bij Defensie’ (www.actiebijdefensie.nl) trekken de bonden ACOM, AFMP, MARVER en VBM samen ten strijde tegen het ingrijpen in de pensioenregeling voor militairen. Aanpassen van de pensioenregeling kan immers uitsluitend nadat daar overeenstemming over is tussen sociale partners.

Wat de bonden betreft is het dan ook klip en klaar dat de regeling met een eindloonkarakter ook in 2019 zal moeten worden voortgezet. Er is immers in 2017 afgesproken dat er per januari 2018 sprake zou zijn van een pensioenregeling met een eindloonkarakter.

Na die afspraak in 2017 is er geen nieuwe afspraak gemaakt en zou die regeling met een eindloonkarakter, zo stellen de bonden, ook in 2019 moeten worden voortgezet. Namens de eerder genoemde bonden hebben Prof. Mr. Drs. Heemskerk en Mr. Huijg ruimschoots de tijd gekregen (en genomen) om te pleiten voor onze zaak. Ook de advocaten van Defensie hebben ruim de tijd gekregen maar hebben minder lang gepleit.

lees verder ...

Bron : actiebijdefensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief