Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

"Duizendmaal dank" voor Defensiehulp op Schier (video)

Geplaatst op: 8-1-2019

De 100 militairen die een schoonmaakklus klaarden op het strand van Schiermonnikoog, zetten gistermiddag weer voet op vasteland. Hun taak zit er op.

militairen  kolonne  op hiermonnikoog  jan19 450
Een colonne militaire voertuigen op het strand van Schiermonnikoog

Burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog vindt dat de militairen “geweldig werk” hebben verricht. “Duizendmaal dank!” 

220 ton afval
Met eenheden van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte schoot Defensie het waddeneiland sinds vrijdag te hulp. De stranden waren zwaar vervuild door de inhoud van overboord geslagen containers. Die waren afkomstig van een schip van een Zwitserse rederij dat vorige week 277 zeecontainers verloor tijdens zwaar weer.

Militairen, eilanders en vrijwilligers haalden in 3 dagen tijd 220 ton afval van het strand. Het ging om uiteenlopende goederen: van speelgoed tot verfrollen en van zeeppompjes tot schoenen.

download Video Player 

Springtij
Het Schierse strand is weliswaar opgeruimd, maar nog niet schoon. Voor een grote hoeveelheid plastic korreltjes is specialistisch materiaal nodig.

Morgen gaat het naar verwachting stormen in de kustgebieden. In combinatie met springtij worden de stranden dan mogelijk weer overspoeld met rommel. Mocht het nodig zijn, dan zet de gemeente vanaf woensdag nieuwe opruimacties op touw.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!