Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Minister-president Rutte neemt deel aan Nationale Holocaust Herdenking

Geplaatst op: 24-1-2019

Minister-president Rutte neemt zondag 27 januari deel aan de Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam. Hij legt samen met staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en diens kinderstaatssecretaris Mookie Saluna, een krans bij het Spiegelmonument ‘Nooit meer Auschwitz’. Ook minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is bij de herdenking aanwezig.

Sinds 2015 is de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Over de hele wereld worden op die datum slachtoffers van de Holocaust en andere genocides herdacht. Ook in Nederland zijn er rond deze dag bijeenkomsten, die worden afgesloten met de nationale herdenking.

De Nationale Holocaust Herdenking vindt ieder jaar plaats in het Wertheimpark in Amsterdam op de laatste zondag in januari. Dit jaar spreken de voorzitter van het Nederlands Auschwitzcomité, Jacques Grishaver, de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en de voorzitter van het Nationaal Comité 4&5 mei, Gerdi Verbeet.

Bron : rijksoverheid.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!