Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Mannen met 45 kilo drugs opgepakt op Eindhoven Airport

Geplaatst op: 26-1-2019

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft op Eindhoven Airport twee mannen opgepakt die samen 45 kilo aan drugs meesmokkelden, zo meldt de KMAR.

Qat in koffer jan 19Drugs
De twee Israëlische mannen van 18 en 21 jaar oud werden op 21 januari op Eindhoven Airport door de KMAR aangehouden voor het smokkelen van ruim 45 kilo qat, een plant waarop gekauwd moet worden om een opwekkend effect te bewerkstelligen.

Douane
De qat werd door medewerkers van de douane aangetroffen in twee koffers. Die koffers namen de twee mannen mee op hun reis vanuit Tel Aviv. Toen zij op de Brabantse luchthaven landden trof de douane tijdens een controle de drugs aan. Daarop werd de KMAR geïnformeerd die de mannen aanhielden.

Schikking
Het Openbaar Ministerie heeft de verdachten een schikking van 1.500 euro opgelegd. Sinds 5 januari 2013 is qat op lijst II van de Opiumwet geplaatst, waardoor het verboden is in Nederland. In de landen waar de plant wild voorkomt, zoals Jemen, Somalië, Ethiopië en Kenia, gebruiken veel inwoners qat. In Jemen zou dat zelfs zo’n 80 procent van de bevolking zijn.

Bron : upinthesky.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!