Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Herdenking Holocaust bij Auschwitzmonument

Geplaatst op: 27-1-2019

hardenking Holocaust jan19
De herdenking vorig jaar. Archieffoto ANP

Vandaag om 08:38

AMSTERDAM - Met een stille tocht en een plechtigheid bij het Auschwitzmonument in Amsterdam vindt zondag de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking plaats. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei Gerdi Verbeet houden een toespraak.

Ook premier Mark Rutte is aanwezig. Hij legt een krans met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en diens ’kinder-staatssecretaris’ Mookie Saluna. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is er eveneens bij.

Tijdens de herdenking bij het Spiegelmonument ’Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark wordt stilgestaan bij de Jodenvervolging door de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Naast de toespraken is er muziek en houden de aanwezigen een minuut stilte. Daarna worden kransen gelegd en volgt een defilé langs het monument.

De door het Nederlands Auschwitz Comité georganiseerde herdenking is jaarlijks op de laatste zondag van januari. In 2005 riep Kofi Annan, de toenmalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van het naziconcentratiekamp Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day.

Bron : noordhollandsdagblad.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!