Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

In week tijd meer dan 100 wapens ingeleverd in Rotterdam

Geplaatst op: 31-1-2019

wapen inlever actie
Een deel van de ingeleverde wapens POLITIE ROTTERDAM

De inleveractie van de politie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft in de eerste week meer dan honderd wapens opgeleverd. Daaronder zijn 24 vuurwapens.

De actie is bedoeld om het aantal vuurwapens in Rotterdam en omgeving terug te dringen. Wie een wapen inlevert hoeft niet bang te zijn dat hij wordt vervolgd voor illegaal wapenbezit.

In principe kunnen de wapens ingeleverd worden bij politiebureaus in Rotterdam, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Spijkenisse of Dordrecht. Als het gaat om een vuurwapen, moet de bezitter de politie bellen. Die komt het wapen dan ophalen.

Zwaarden en messen
Behalve 24 vuurwapens zijn afgelopen week onder meer vijf boksbeugels, vijf zwaarden en 28 messen ingeleverd. De actie loopt ook deze week nog.

Projectleider Tarik Topcu van de politie is blij met de opbrengst, maar het terugdringen van het wapenbezit draait volgens hem ook om iets anders.

"Het zijn prachtige cijfers, maar het resultaat is breder dan cijfers alleen. Om wapens echt van straat te krijgen, moet er een verandering van de norm komen. Wapens zijn niet normaal om te hebben en al zeker niet stoer. Wapenbezit leidt tot wapengebruik, en wapengebruik kent alleen maar verliezers."

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!