Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Albanese topcrimineel mogelijk in Nederland op vrije voeten

Geplaatst op: 26-2-2019

Albanese topcrimineel mogelijk in Nederland op vrije voeten

arben-frrokuDe Albanese crimineel Arben Frroku (foto) werd in eigen land tot levenslang veroordeeld voor de moord op een hoge politiebaas. Hij sloeg op de vlucht en werd in mei 2016 – reizend onder een vals Grieks paspoort – door de Nederlandse marechaussee ontmaskerd en op Schiphol opgepakt.

Onlangs bepaalde het hof in Den Haag echter dat Frroku niet mag worden uitgeleverd, omdat in Albanië levenslang ook echt levenslang is. Dat is in strijd met artikel drie van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Omdat de enige grond om Frroku in Nederland vast te houden – uitlevering – nu is weggevallen, dreigt de moordenaar hier op vrije voeten te komen, zo schrijft De Telegraaf. 

Lancia
Politiebaas Dritran Lamaj (41) werd op 24 februari 2013 in de Albanese hoofdstad Tirana in zijn Lancia met een Kalasjnikov geliquideerd. Het was toen de derde moord op een politieman in acht maanden tijd. In de vluchtauto (een geblindeerde BMW) vond de politie sporen van Arben Frroku. Die werd korte tijd later door de Griekse recherche aangehouden in Thessaloniki. Na zijn uitlevering aan Albanië werd Frroku in hoger beroep voor de moord veroordeeld tot levenslang. Hij belandde echter niet achter de tralies, omdat hij was gevlucht.

Politici
Het Openbaar Ministerie laat aan De Telegraaf weten niet nader op de zaak te kunnen ingaan, omdat het overweegt in cassatie te gaan tegen de beslissing van het hof. Gerald Roethof, de advocaat van de Albanees, zegt dat een logische volgende stap is, dat wordt gewerkt aan het legaliseren van het verblijf van Frroku in Nederland. Verschillende Nederlandse politici verzetten zich tegen de vrijlating van Frroku.

Bron : crimesite.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!