Man (48) in Overijssel aangehouden voor voorbereiden terroristisch misdrijf

Gepubliceerd op: 28-2-2019

De politie heeft in De Lutte in Overijssel een 48-jarige man opgepakt die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij was in het bezit van een vuurwapen met munitie. Volgens de AIVD is de man een aanhanger van IS.

Volgens het Openbaar Ministerie had hij nog geen concrete plannen of doel voor een aanslag. Wel was hij zich aan het oriënteren.

Vakantieboerderij
De man werkte voor een bedrijf in de buurt van De Lutte en verbleef daarom op een vakantieboerderij. De eigenaar van het complex vermoedde niks. "Mijn vrouw heeft hem wel vaker ontmoet, maar ik slechts één keer. Een hele aardige, correcte vent", zegt hij tegen RTV Oost.

Bij huiszoekingen in De Lutte en op het vaste woonadres van de man in Groningen werd beslag gelegd op mobiele telefoons, een laptop en een paar gegevensdragers. Ook zijn er documenten gevonden waarin de jihad wordt verheerlijkt.

De man werd anderhalve week geleden opgepakt en zwijgt sindsdien tegen de politie. Zijn voorlopige hechtenis is deze week verlengd met negentig dagen.

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief