Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Tweede Kamer: sluit overlastgevende asielzoekers op

Geplaatst op: 11-3-2019

In de Tweede Kamer groeit de hoop dat asielzoekers die overlast veroorzaken kunnen worden vastgezet. Tot nu toe was dat onmogelijk, omdat Europese wetgeving vastzetten alleen toestaat als mensen worden uitgezet.

Eind februari luidden twee anonieme medewerkers van het Centraal Orgaan Asielopvang (COA) in Nieuwsuur de noodklok. "Misschien heb ik volgende week een mes tussen mijn ribben." Vakbond FNV kreeg in twee weken tijd meer dan zestig meldingen binnen over agressie, intimidatie, vechtpartijen en drugsgebruik van personeel in opvanglocaties voor asielzoekers.

De Kamer vindt het onaanvaardbaar dat de overlastgevende asielzoekers niet vastzitten.

'Veiligheid van medewerkers in asielzoekerscentra is in gevaar'
De overlast wordt vooral veroorzaakt door asielzoekers uit veilige landen zoals Tunesië, Marokko en Algerije. Ze vragen in Nederland asiel aan, terwijl ze weten dat ze kansloos zijn. De feiten waar ze zich schuldig aan maken zijn net niet erg genoeg om ze strafrechtelijk te vervolgen.

Staatssecretaris Harbers heeft de kwestie  aan de orde gesteld in een overleg met de Europese immigratie-ministers. "Ik denk dat 17 miljoen Nederlanders denken, wat is hier aan de hand. Nou, dat denkt het kabinet ook. In toenemende mate denken ook onze buurlanden dat. Want dit is het type overlast dat zich niet beperkt tot Nederland."

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!