Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Technologiebeurs Deflab trekt 3.000 jongeren

Geplaatst op: 12-3-2019

Moderne technologie om ons voor te bereiden op bedreigingen van de toekomst. Dat werd gepresenteerd bij Deflab. Zeker 3.000 veelal jonge bezoekers trokken vandaag naar het Nationaal Militair Museum in Soest voor een kijkje in de wereld van tech bij Defensie. 

Nieuwe Defensie-technologie ervaren stond voorop tijdens het evenement. Van hololens tot exoskelet: de bezoekers mochten 60 tech-innovaties van Defensie zelf testen. Met reden: Defensie is hard op zoek naar vakbekwaam personeel.

Staatssecretaris Barbara Visser en Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer heetten iedereen welkom. Laatstgenoemde niet in persoon, maar als hologram: “Vandaag zijn jullie allemaal 1 dag mijn collega. Kijk hoe jij kan bijdragen aan vrede en veiligheid.”

Toekomst
Defensie pakte groots uit om bezoekers te laten ervaren hoe technologie, de krijgsmacht en samenleving met elkaar verbonden zijn. Daarbij kon ook een blik worden geworpen op de toekomst. Zo waren er een elektrische crossmotor, een kite die stroom opwekt en verkenningsrobots.

Het gebeurde allemaal samen met partners uit het onderwijs en bedrijfsleven. Centraal stond de werving. In alle lagen van de organisatie zijn er mensen nodig: van VMBO tot WO. Bezoekers kregen een realistisch beeld van wat werken bij Defensie inhoudt. Of dat nu is als beroepsmilitair, als burgermedewerker, als reservist of als werkstudent.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!