Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

NLdoet OTCKmar

Geplaatst op: 18-3-2019

Op vrijdag 15 maart zet het opleidingscentrum van de Koninklijke Marechaussee zich in heel Nederland in voor NLdoet. Ook in Apeldoorn – de standplaats van het opleidingscentrum - steken personeel en leerlingen hun handen uit de mouwen. 

Mos verwijderen, verven en nieuwe reclameborden ophangen: op de Wageningse Berg staken vrijdag honderd jonge marechaussees de handen uit de mouwen. Ze deden dat in het kader van NLdoet, het jaarlijkse weekend waarbij duizenden Nederlanders vrijwillig de handen laten wapperen.

NL doet leerlingen KWIII 12 NL doet leerlingen KWIII 2

De marechaussees in opleiding gingen vol goede moed aan het werk. 'Ik vind het wel leuk, ik ben hier nog nooit geweest en normaal zitten we de hele dag op de kazerne, maar nu een dagje hier,' vertelde één van hen.

'We doen iets voor de maatschappij, daar staat de marechaussee natuurlijk ook voor en daar doen we het ook voor, iets goeds voor de gemeenschap', zei een andere man.

En een vrouwelijke marechaussee: 'Nou, het is gewoon gezellig, een andere sfeer, een andere omgeving. En andere mensen leren kennen van je lichting, dat is ook leuk.

orkest kmar mrt19 450

Zo werden de bewoners van woon/zorgcentrum Mandala vanochtend opgehaald en naar de Koning Willem III kazerne gebracht. 120 van de 125 bewoners meldden zich aan en zongen uit volle borst mee met het Orkest Koninklijke Marechaussee.

SMC-er Cees van Ingen maakte een foto-impressie  van lokatie in Wageningen.

Bron : diverse media


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!