Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Bijna vier jaar cel voor politiemol die 'spreekuren' voor criminelen hield

Geplaatst op: 27-3-2019

Mehmet A., een aspirant-agent van de politie-eenheid Amsterdam, is dinsdag veroordeeld tot bijna vier jaar cel voor het doorspelen van geheime informatie uit politiesystemen. Ook mag de man acht jaar lang geen functie bij een overheidsinstantie vervullen, heeft de rechtbank in Arnhem besloten.

De 22-jarige A. werd eind november vorig jaar opgepakt. Sinds begin 2017 was hij gestationeerd als arrestantenwacht bij het cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost. Ook surveilleerde hij op straat en was hij bezig met zijn opleiding.

Sinds december van dat jaar zou A. tientallen namen van drugscriminelen, plofkrakers en leden van criminele bendes door de politiesystemen hebben gehaald. Daarna hield hij een soort spreekuren in zijn auto, waarbij hij tegen betaling geheime informatie deelde. Per naam kreeg hij 250 euro.

"De man verklaarde dat hij werd bedreigd en dat hij daarom de informatie doorspeelde. Deze verklaring vindt de rechtbank niet aannemelijk", luidt het vonnis. Het wordt hem zeer kwalijk genomen dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie.

Het vonnis van de rechtbank komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Bron : NU.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!