Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Nederlandse militairen leren Afghanen Talibanleden en criminelen te arresteren

Geplaatst op: 11-4-2019

Talibanleden en criminelen oppakken op last van de Afghaanse regering.  Hoe Afghaanse militairen dat moeten doen leren ze momenteel van een Nederlands Special Operation Advisory Team (SOAT). Dit wordt gevormd door militairen van het Korps Commando Troepen of van de Maritime Special Operations Force.

Training in het arresterenTraining in het arresteren van Talibanleden en criminelen.

De Nederlandse specialisten trainen, begeleiden en adviseren hun Afghaanse collega’s in de planning, uitvoering en afwikkeling van operaties. Dat gebeurt in het Noord-Afghaanse Mazar-e-Sharif. Bij de arrestaties van talibanleden en criminelen staat een Afghaanse officier van justitie de militairen bij.

Afghaanse Special Forces beginnen als rekruut met een 6 maanden durende basisopleiding in Kabul. Afgelopen maand wisten er 192 die met succes af te ronden.

Schieten met scherp
De vervolgopleiding is in Mazar-e-Sharif. Op het programma staan onder meer het toepassen van  kleine tactieken, mobiliteit, rechtsstaat, schieten met scherp, navigeren en hoe alert te zijn op IED’s.

De opleiding is gebaseerd op het ‘train the trainer’-concept zodat Afghanen elkaar in de toekomst zelf kunnen trainen.

Komende periode worden Afghaanse Special Forces verder opgeleid in een Train Advise and Assist-traject.Met adviezen, trainingen en het verlenen van assistentie dragen Nederlandse militairen bij aan het verstevigen van Afghaanse overheidsinstellingen. Denk aan Defensie en politie. Het doel is dat beide organisaties uiteindelijk volledig zelf voor veiligheid en stabiliteit in hun land zorgen. Deze uitdaging is ondergebracht bij de NAVO-missie Resolute Support (RS). Nederland neemt daar sinds 2015 aan deel.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!