Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Nieuwe strepen op Defensievoertuigen voor hulpverlening

Geplaatst op: 16-4-2019

Voertuigen van de Koninklijke Marechaussee, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en andere hulpverleningsdiensten van Defensie krijgen vanaf vandaag een vernieuwd uiterlijk. Net als alle voertuigen die de overheid inzet voor hulpverlening, wordt ook dit Defensiematerieel voorzien van aangepaste striping openbare orde en veiligheid (OOV-striping). Die zorgt voor nog betere zichtbaarheid in de nacht. De nieuwe strepen worden geleidelijk aan ingevoerd, als voertuigen aan vervanging toe zijn.

Striping Nieuw apr19 450
Defensievoertuig CBRN met nieuwe strepen. 

Naast Defensie, gaan de nieuwe strepen op politie- en brandweerwagens, ambulances en wagens van de reddingsbrigade en veiligheidsregio’s. De strepen worden tweemaal zo breed. De huidige roodoranje streep van politie en Marechaussee wordt rood, net als van de ambulance. Ook het blauw dat de Marechaussee gebruikt wordt iets aangepast.

Voertuigen van hulpverleningsdiensten moeten opvallen bij andere weggebruikers. Naast hun zwaailicht of sirene zijn ze herkenbaar aan hun eigen kleuren en strepen. Dit ontwerp is beschermd. Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) reguleert en controleert namens de minister van Justitie en Veiligheid het gebruik.

Meer informatie over de nieuwe strepen kijk op striping.nl.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!