Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

SLM-passagier aangehouden op luchthaven met 827.000 euro cash

Geplaatst op: 22-4-2019

Arubaanse autoriteiten hebben afgelopen vrijdag ruim 827.000 euro onderschept en in beslag genomen van een SLM-reiziger die vanuit Suriname via Aruba naar Miami reisde. De passagier werd op de Koningin Beatrix internationale luchthaven op het Caribische eiland staande gehouden. Dit meldt het Openbaar Ministerie op Aruba.

cash-aruba-open

Na een rechtshulpverzoek van Nederland is het geld door het Integrale Afpakteam Aruba, in samenwerking met de grenspolitie, in beslag genomen. Het was de autoriteiten opgevallen dat de reiziger vaker tussen Suriname en de Verenigde Staten pendelde met grote hoeveelheden cash.

Al het geld dat in beslag wordt genomen komt in beginsel ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit het fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit op Aruba.

Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie, het Korps Politie Aruba, de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam van het Departamento di Impuesto, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, de Koninklijke Marechaussee, de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties, en het Recherche Samenwerkingsteam.

Bron : dagonline.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!