Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Jihadisten doden tien militairen in Mali

Geplaatst op: 23-4-2019

Zeker tien Malinese militairen zijn vandaag om het leven gekomen door een aanval van vermoedelijke jihadisten op een legerkamp

Mali jihadisten apr19AP Archiefbeeld. Mali wordt al een hele tijd geteisterd door geweld. Bij een aanval op het dorp Ogossagou vielen op 23 maart 160 doden.

De aanvallers kwamen in de vroege ochtend door het bos op motoren en trucks en vielen het legerkamp aan. Voertuigen werden in brand gestoken of meegenomen. Nederlandse militairen zijn tot mei van dit jaar in Mali om met andere VN-troepen de stabiliteit in het land te herstellen. Voor zover bekend waren zij niet betrokken bij het aangevallen kampement.

Geteisterd door geweld
Het land wordt al een hele tijd geteisterd door geweld. Eerder deze week diende de Malinese regering haar ontslag in. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd. Er is geen officiële reden voor het ontslag gegeven, maar er was sprake van dat er een motie van wantrouwen tegen de regering zou worden ingediend. Tegenstanders verwijten de regering niet krachtdadig te hebben opgetreden voor en na de aanslag op 23 maart. Bij een aanval op het dorp Ogossagou vielen toen 160 doden.

Gisteren nog kwam een soldaat van de VN-vredesmissie Minusma in Mali om het leven door een aanval op zijn konvooi. Dat gebeurde op de weg tussen Douentza en Boni door een mijn of bermbom. Vier andere blauwhelmen raakten toen gewond. 

Bron : hln.be


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!