Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Tweede Kamer wil inreisverbod 'haatprediker'

Geplaatst op: 26-4-2019

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil niet dat een extremistische christelijke prediker uit Amerika wordt toegelaten tot Nederland. De partijen vinden dat Steven Anderson uit Arizona op 23 mei niet naar Nederland mag komen om te spreken.

VVD-Kamerlid Yesilgoz twittert dat hij wat VVD betreft niets te zoeken heeft in Nederland. "Haatpredikers komen in alle vormen voor. Deze gevaarlijke 'prediker' vindt onder andere dat homo's moeten branden en dat de bloedige aanslag op een homobar in Orlando 'goed nieuws' was", stelt ze.

D66-Kamerlid Bergkamp vindt dat "de haatzaaier een groot gevaar vormt voor de waarden waar wij in Nederland voor staan: we zijn gelijk, tolerant en verdraagzaam."

"Wij vinden dat er geen podium kan zijn voor haatpredikers die zich tegen de rechtsstaat keren en oproepen tot geweld. Daarbij maakt het niet uit of ze van christelijke, islamitische of andere huize zijn", zegt ChristenUnie-Kamerlid Drost.

Ongewenste vreemdeling
Ook PvdA en SGP willen dat de Amerikaan bij de grens wordt tegengehouden, omdat hij oproept tot geweld of dat goedpraat. GroenLinks-Kamerlid Buitenweg twittert dat de vrijheid van meningsuiting weliswaar een groot goed is, maar dat de grens wordt getrokken bij het oproepen tot haat, geweld en intimidatie.

Het COC Nederland roept de staatssecretaris op om Anderson als ongewenste vreemdeling de toegang tot ons land te ontzeggen. Anderson is eerder al de toegang geweigerd of uitgezet door onder meer het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Botswana en Jamaica.

"Hij roept op tot haat. Hij wil dat overheden lhbt'ers vermoorden en dat lhbt'ers zichzelf een kogel door hun hoofd schieten", zei Philip Tijsma van COC Nederland vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Holocaust
Het CIDI sluit zich aan bij de oproep van het COC. Joden hebben volgens Anderson gelogen over de Holocaust, zodat de staat Israël gecreëerd kon worden. Het CIDI wijst erop dat het ontkennen van de Holocaust in Nederland strafbaar is.

Bronnen melden aan de NOS dat het kabinet bekijkt of de man daadwerkelijk geweerd kan worden.

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!