Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Grote drugsdealers op Dark Web opgepakt

Geplaatst op: 4-5-2019

Twee illegale marktplaatsen voor drugs op het Dark Web (het ondergrondse internet) zijn opgerold door Europol. Het gaat om Wall Street Market en Valhalla Marketplace, waar drugs werden aangeboden door meer dan 5000 dealers aan een miljoen potentiele klanten. Er zijn drie verdachten in Duitsland en twee in de Verenigde Staten gearresteerd.

Rond het Square maart 2019

DEA en FBI
De Nederlandse politie trad samen met de Duitse collega’s van het Bundeskriminalamt op tegen Wall Street Market. Ook de DEA en de FBI waren bij de actie betrokken. De drugs werden verhandeld via het Dark Web, een versleuteld deel van het internet dat alleen met een speciale ‘Tor’-browser kan worden bezocht. De spullen werden vervolgens via de post verzonden.

Miljoenen
Op de gesloten marktplaatsen werden cocaine, heroine, cannabis en amphetamines verhandeld. Maar ook valse identiteitspapieren konden worden aangeschaft, en illegale software. In totaal werden er 63.000 goederen te koop aangeboden, door 5400 verkopers (onder wie 200 Nederlanders) en zijn er meer dan 1 miljoen klanten-accounts aangetroffen. Er kon worden betaald met bitcoins. De marktplaatsen zelf verdienden een commissie van 2 tot 6 procent op de verkopen. Bij de drie opgepakte verdachten in Duitsland werd €550.000 cash gevonden en miljoenen aan Bitcoins.

Bron : crimesite.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!