Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Grensoverschrijdend Politieteam houdt man op heterdaad aan

Geplaatst op: 8-5-2019

Enschede - Het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) heeft gisteren een 33-jarige man uit Heerlen op heterdaad aangehouden omdat hij in zijn auto chemicaliën voor het produceren van drugs vervoerde.

Gisteravond rond 17.40 uur kreeg het GPT een ANPR-hit. Bij de controle van het voertuig roken agenten dat er  een chemische lucht uit de auto kwam en dat er in de afgesloten laadruimte jerrycans met vloeistoffen stonden. Na controle door de brandweer en het LFO (landelijke forensische opsporing) bleek het te gaan om  chemicaliën die worden gebruikt voor het produceren van drugs.  Daarop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT)
Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee district Noord-Oost, Politie Oost-Nederland, Bundespolizei-inspektion Bad-Bentheim en Landespolizei Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Het team voert in het grensgebied gemengde Nederlands-Duitse surveillances uit om grensoverschrijdende delicten, zoals mensenhandel, drugssmokkel en voertuigcriminaliteit te bestrijden.

Bron : politie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!