Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Historisch watervliegtuig neemt afscheid op 5 mei

Geplaatst op: 8-5-2019

LELYSTAD - Het laatste Catalina watervliegtuig dat nog af en toe boven Nederland vloog, neemt tijdens Bevrijdingsdag definitief afscheid van ons land.

Calatine Lelystad mei19

Het toestel vliegt in twee vluchten een route over een aantal plaatsen die door de Tweede Wereldoorlog een bijzondere betekenis hebben gekregen. De eerste vlucht gaat vanuit Lelystad over Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Wageningen en Arnhem en vertrekt om 11.30 uur. De tweede vlucht gaat om 13.30 uur en gaat via Enkhuizen en Den Oever naar Texel, via de marinebasis in Den Helder en het vroegere marinevliegkamp De Kooy terug naar Lelystad.

Op 29 mei maakt het vliegtuig de oversteek naar de Verenigde Staten waar het wordt opgenomen in de collectie van het vliegend museum van de Collings Foundation in Boston. Tot die tijd gaat de vliegboot de hangar in om het gereed te maken voor vertrek.

De Amerikanen hebben het toestel gekocht van de stichting die het de afgelopen jaren exploiteerde. Erfgoedvereniging Bond Heemschut heeft geprobeerd het in Nederland te houden, maar vond geen geldschieters.

Bron : telegraaf.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!