Grote verkeerscontrole Parkstad: 145 bestuurders op de bon

Gepubliceerd op: 12-5-2019

Afbeelding verwijderd
Rosalia Verborg 

Op twee plekken aan de N300, in Brunssum en Kerkrade, heeft de politie vrijdagavond een grote verkeerscontrole gehouden. Hierbij kregen 145 bestuurders een boete.

In samenwerking met de provincie Limburg en de Koninklijke Marechaussee werden er 'fuiken' gezet. In totaal waren er zo'n 65 politiemensen op de been.

Kale banden
27 bestuurders werden er bekeurd voor rijden zonder rijbewijs, kale banden, geen gordel dragen en niet handsfree bellen. 103 automobilisten reden te hard. Elf bestuurders reden onder invloed van alcohol of drugs. En van twee bestuurders werden openstaande boetes geïnd.

Vreemdeling
Er werden ook aanhoudingen verricht. "Vier mensen werden aangehouden, waarvan twee personen omdat ze nog gezocht werden voor een andere zaak, een persoon omdat hij zich niet kon identificeren en een vreemdeling waarvan bleek dat hij moest worden uitgezet", zo laat de politie weten.

Verborgen ruimte
Twee boetes werden er geïnd met een totale waarde van 300 euro. Ook werden er auto’s uit andere landen gecontroleerd. Bij een van de auto's werd er een verborgen ruimte aangetroffen.

Een van de coördinatoren van de controle, Jos Merkx, is tevreden met de controle. "Buiten de geconstateerde overtredingen hebben we als zichtbare politie een signaal afgegeven. Door zeer veel passanten, bestuurders en passagiers werd positief gereageerd op de controle", zegt Merkx.

Bron : 1limburg.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief