Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Grote oefenevacuatie vanaf cruiseschip (met fotogalerij)

Geplaatst op: 27-5-2019

Je moet er niet aan denken: vele opvarenden evacueren van een cruiseschip op zee in nood. Of beter gezegd: je wilt er niet aan denken, maar het moet juist wel. Daarom oefenden zo’n 10 (crisis)organisaties vandaag de massale evacuatie vanaf een ferry op de Noordzee bij Hoek van Holland. Dat gebeurt eens in de 5 jaar.

“Met jaarlijks inmiddels 260.000 scheepsbewegingen op de Noordzee neemt echter het risico’s op incidenten of calamiteiten ook toe. Daar moeten we maximaal op voorbereid zijn en daarom oefenen we hier”, zei minister Ank Bijleveld-Schouten. Ze keek mee met Livex 2019 vanaf hydrografisch opnemingsvaartuig Zr. Ms. Luymes.

Vanaf het marineschip zag ze hoe ruim 400 mensen van P&O-ferry Pride of Hull werden gered. De opvarenden verlieten het 215 meter lange schip op de meest uiteenlopende manieren. Zo konden mensen weg met de sloepen die aan weerszijden hangen. Ook het evacuatiesysteem werd geactiveerd (opblaasbare glijbaan en vlotten). Zij werden onder meer opgevangen door reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). En dan waren er nog tientallen mensen die de ferry per heli konden verlaten.

Lees het gehele artikel en bekijk foto's op defensie.nl

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!