Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Schiphol bestelt ultramoderne personenscans

Geplaatst op: 24-6-2019

Schiphol bestelt opnieuw tientallen nieuwe securityscans om passagiers vanaf 2020 sneller door de veiligheidscontroles te krijgen. Dit jaar worden al alle checks van handbagage opgewaardeerd tot moderne 3D CT-scans.

Deze scanners op Schiphol kosten te veel tijd en gaan nu gemoderniseerd worden.

Doel is om de doorstroming van reizigers te verbeteren, omdat dat cruciaal is om lange rijen en vertragingen in piekuren op het steeds drukkere Schiphol te voorkomen. Daarnaast moet de paspoortcontrole uitgebreid worden met meer marechaussees om de groeiende mensenmassa’s optimaal af te handelen.

"We zijn druk bezig om ook het Schengen-gebied voor Europese vluchten te voorzien van de nieuwe bagagescans. Voor verre vluchten zijn ze inmiddels geïnstalleerd. Dat betekent dat vloeistoffen en laptops niet meer uit de handtassen hoeven om een veilig beeld te krijgen van de inhoud”, zegt Schiphol.

"Check handbagage nog dit jaar via 3D CT-scan"

Gemoderniseerd
Een woordvoerder bevestigt dat de scans voor personen ook gemoderniseerd moeten worden. Dat zijn de poorten waar passagiers met hun ‘handen omhoog’ worden gecontroleerd door een ronddraaiend apparaat. Vaak moeten zij daarna toch nog gefouilleerd worden.

Lees gehele artikel op de website van de telegraaf.nl

Bron : telegraaf.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!