Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Brugwachter reageert niet, marechaussee forceert deur

Geplaatst op: 25-6-2019

SCHIPHOL-OOST De marechaussee is zondagmiddag geruime tijd bezig geweest om contact te leggen met de brugwachter van de brug van de A9 over de Ringvaart. De marechaussee werd zondagmiddag gebeld door mensen  met een boot, die al ruim 1,5 uur voor de brug, maar geen contact kregen met de brugwachter. Dit terwijl alle ramen van het brugwachtershuisje open stonden.

De ondertussen in groten getale gearriveerde marechaussee lukte het ook niet om contact te leggen. Omdat het niet duidelijk was wat er met de brugwachter aan de hand was, en omdat niemand contact met hem kreeg, werd besloten de deur te forceren. De metalen deur bood flinke weerstand en zelfs de brandweer werd opgeroepen. Ook kwam er vast een ambulance die kant op, voor het geval er iets ernstigs met de brugwachter aan de hand was.

Grof geweld. Uiteindelijk lukte het de marechaussee toch om met grof geweld de deur te forceren. Het huis was leeg, geen brugwachter aanwezig. De meeste marechaussees vertrokken hierop, enkele bleven achter bij de geforceerde deur in afwachting van Rijkswaterstaat. Na lang zoeken is iemand gevonden om de brug te bedienen.

Bron : hvnieuws.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!