Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Nieuwe methode mensensmokkel: eerst vissersboot, dan houten bootje

Geplaatst op: 25-6-2019

Mensensmokkelaars hebben hun werkwijze veranderd nu er geen Europese hulpschepen meer voor de Libische kust varen. Vanuit een vliegtuig van de Europese kustwacht Frontex is op beeld vastgelegd hoe de overtocht, die voorheen in een rubberbootje werd afgelegd, nu wordt aangepakt.

Frontex ontdekt op zee een vissersboot, die een kleine houten boot sleept. De kustwacht blijft in de buurt, en ziet hoe, na een reis van een paar uur, het schip tot stilstand komt, waarna een lange rij mensen vanuit het ruim overstapt op het kleine bootje. Dat gebeurt in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa, waar in de afgelopen jaren heel veel migranten arriveerden. Slechts een enkeling draagt een reddingsvest.

Frontex legt nieuwe methode mensensmokkel vast

Als het bootje overvol is, haalt de vissersboot de sleepkabel binnen en maakt rechtsomkeert. Het bootje met migranten dobbert in de richting van Lampedusa. Frontex houdt met het vliegtuig en een drone zowel de vissersboot met de mensenhandelaars als de boot met migranten urenlang in het vizier. Ook worden de Italiaanse en Maltese autoriteiten op de hoogte gesteld.

Italië stuurt politie en de kustwacht op de grotere boot af en de vermoedelijke mensenhandelaars worden gearresteerd. De migranten worden opgepikt.

Lees het gehele artikel op website van nos.nl

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!