Kustwacht nu ook onderdeel van collectie Reddingmuseum

Gepubliceerd op: 28-6-2019

Den Helder – Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers vertelt het verhaal over maritieme reddingen in Nederland. Tot nu toe ontbrak de start van al deze reddingen: de Kustwacht. Met de komst van een desk uit het Kustwachtcentrum in Den Helder is deze ontbrekende schakel aan de collectie van het museum toegevoegd.

De desk die aan het museum is geschonken heeft tot 2019 dienst gedaan. Het Kustwachtcentrum is recent verbouwd, waardoor de oude desk beschikbaar kwam. Vanaf deze ‘meldkamertafel’ zijn honderden noodoproepen in behandeling genomen, geregistreerd en afgehandeld. En uiteindelijk dus mensen gered. In het museum wordt bij de desk een korte film getoond met de uitleg over de Kustwacht. Wat gebeurt er als een noodmelding binnenkomt tot de samenwerking met de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Ook wordt meer uitgelegd over de Kustwacht zelf.

“Er bestaat geen ‘Kustwachtmuseum’, dus voor ons is het een unieke kans om deze desk in het museum te laten zien. Het is een logische plek om de Kustwacht in het Reddingmuseum te kunnen presenteren aan de bezoekers en uitleg te geven over onze search and rescue-taak”, aldus de directeur Kustwacht Jan van Zanten.

Lees meer...

Bron : denhelderactueel.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief