Veteranen marcheren voor de koning

Gepubliceerd op: 30-6-2019

In Den Haag is het defilé van de Nederlandse Veteranendag gehouden. De deelnemers marcheerden langs koning Willem-Alexander en vice-premier Hugo de Jonge.

De stoet zag er dit keer gevarieerder uit dan anders, want vanwege het warme weer mochten de deelnemende detachementen kiezen of ze hun zomertenue of het gewone uniform droegen. Vanwege de hitte liepen er geen paarden en alleen speurhonden mee, meldde de zegsman van het Nationaal Comité Veteranendag.

De warmte leverde volgens de organisatie geen grote problemen op. Uit voorzorg was een speciaal waterplan opgesteld voor de deelnemers aan het defilé en werden duizenden strohoedjes uitgedeeld. Militair Marco Kroon was ook in Den Haag, maar niet in uniform. Kroon, drager van de Militaire Willemsorde, is geschorst door Defensie en moet voor de rechter komen vanwege incidenten tijdens carnaval in Den Bosch .

Bij deze vijftiende editie van de Veteranendag was er ook een zogeheten fly-past waarbij vliegtuigen over Den Haag vlogen. Inwoners van de stad en bezoekers van de Veteranendag zagen onder meer F-16's, helikopters (Apaches en Chinooks) en historische vliegtuigen over komen.

Lees meer...

Bron: parool.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief