Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Vier medewerkers defensie weg na onderzoeken naar extremisme

Geplaatst op: 3-7-2019

De MIVD heeft in de afgelopen jaren naar zeker 21 gevallen van mogelijk extremisme binnen defensie gekeken. Meestal ging het om radicaal-rechts.

Zeker vier defensiemedewerkers die in verband werden gebracht met extremistisch gedachtegoed zijn in de afgelopen vijf jaar vertrokken of ontslagen. Dat bevestigt het ministerie van Defensie dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant. In totaal deed de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) 21 keer onderzoek naar extremisme binnen de krijgsmacht. Daarbij ging het in de meeste gevallen om rechts-extremisme.

Het ministerie van Defensie heeft naar aanleiding van vragen van de Volkskrant een lijst verstrekt met onderzoeken naar extremisme die zijn afgerond. Over lopende zaken wil de MIVD niets zeggen.

Minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA) schreef in januari al aan de Tweede Kamer dat de MIVD de laatste jaren geen aanleiding heeft gevonden om te vermoeden dat rechts-extremisten binnen de krijgsmacht netwerken vormden of zich bezighielden met terroristische activiteiten. Volgens de Volkskrant lijkt er ook in de onderzoeken waarover de krant dinsdag bericht meestal geen sprake van strafbare feiten.

Lees meer...

Bron : nrc.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!