Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Misstanden bij VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen

Geplaatst op: 31-7-2019

De leiding van de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel wangedrag, nepotisme, discriminatie en andere vormen van machtsmisbruik. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van de ethische commissie van de organisatie. Ook de hoogste leidinggevende, de Zwitserse commissaris-generaal Pierre Krähenbühl, wordt beschuldigd.

In het tien pagina's tellende rapport, dat persbureau AP in handen heeft gekregen, staat dat de misdragingen zijn begaan "voor persoonlijk gewin, om legitieme kritiek te onderdrukken en om andere persoonlijke doelen te bereiken, daarmee de geloofwaardigheid en belangen van de organisatie in gevaar brengend".

De informatie uit het rapport is afkomstig van 25 (oud-)directeuren en medewerkers. Zij spreken van een "klein kringetje" hooggeplaatsten rond Krähenbühl dat het normale besluitvormingsproces omzeilt. Dat heeft geleid tot de uittocht van veel personeelsleden.

'Giftige werkomgeving'
Krähenbühl, die in 2014 werd aangesteld, kreeg een relatie met een van zijn vertrouwelingen. Die relatie was volgens de bronnen "verre van professioneel", creëerde een "giftige werkomgeving" en leidde tot "veel pijnlijke momenten". Hij creëerde een functie die hij vervolgens aan haar gaf. De vrouw noemt de beschuldigingen bij Al Jazeera "onjuist" en "met kwade bedoelingen".

Lees het volledige artikel op nos.nl

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!